31/5 - 2012


Fördelen med att bli arg och irriterad är att jag städar. Så igår blev mitt rum + delar av huset städat. Då hittade jag även en present jag fick av syster när jag fyllde 19, innan jag flyttade upp till Stockholm. 


Ett fotoalbum från när jag föddes till nu (eller då när jag fylllde år) :)


Jag älskar dig också!

30/5 - 2012


Idag är en dag som jag egentligen inte borde uppdatera för jag är på alldeles för dåligt humör. Men jag skriver ingen dagbok och jag har hört att det är bra att få sagt det man är irriterad på.

Idag har jag varit med elever som bara tar energi. Som inte fattar hur mycket tid man faktiskt lägger ner på de. De snackar skit om varandra, har mage att säga vad de vill och ljuger en rätt upp i ansiktet. Alla andra har det så mycket bättre än de, de får minsan ingenting medans alla andra får allt. De är alltid flera mot en och sen vågar de aldrig stå för de saker de säger och gör. Jag blir så frustrerad och känner mig så maktlös när de blånekar allt fasten jag och andra lärare står precis brevid och ser och hör allt. 
Men mitt i allt detta kommer en annan elev fram, ger mig en kram och säger att han gillar mig. Då känner man genast hur kraften kommer tillbaka. :)


Kjol eller tröja?


Jag va inne i en första klass i dag och hade på mig en tubtopp. Detta är en del av en konversation som skedde idag.

Eleven: Är det en kjol eller ska den vara så?

Jag: Den ska se ut så.

Eleven: Då kommer du bränna axlarna idag. Det har min mamma sagt.

Jag: Jag har på mig solskyddskräm så jag hoppas jag slipper det.

Eleven: Du kan få låna min tröja om du vill.

Hahah är dom inte världens sötaste! :)

27/5 - 2012


Igår va vi på 18 års firande där vi även såg på när Loreen vann! 
Jag och lillebror har ägnat helgen åt att underhålla grannarna genom att försöka kasta en tennisboll till varandra. När vi har försökt tillräckligt länge (ungefär 5 min orkar vi) byter vi till frisbee, vilket vi är ännu sämre på. Sen har jag även spelat fotboll med pappa. Jag hoppas det är fullt normalt att bli bortfintad av sin pappa som har reumatism i fötterna. Inte nog med det så har han bättre kondition med mig. Allt är som vanligt här med andra ord!


Men lika glad är jag! 
Andrea tog detta när vi va i Spanien

Gårdagskvällen


Igår hade vi sista kvällen med sjöarna innan alla åker iväg under sommaren. Mycket lyckad kväll med massa sång och lite dans till det. Tyvärr gjorde jag misstaget att spela in när vi sjöng och lyssnade på det idag. Jag kan erkänna att det lät mycket bättre igår. ;)


Vi satt ute och njöt av solen


Först tänkte jag skriva att det va dans, men jag vet inte riktigt vad alla gör känner jag^^



24/5 - 2012


Idag är det ännu en fin dag! Mamma har gett mig utegångsförbud så jag inte bränner mig mer. Så jag åker in till stan och möter upp Em för lite shopping. Jag ska passa på och köpa fruktsallad på franska också, jag älskar den! Sen ska jag och pappa slänga saker här hemma. 
Känns som att det kommer bli en bra dag idag!


23/5 - 2012


Jag är solbränd! Inte lite på axeln eller så utan hela ansiktet, halva ryggen och hela bröstet och överarmarna. Nu på kvällen har jag även lyckats få myggbett. Det är ett under att folk ens gillar sommaren.

Friidrottsdag


Idag har det varit friidrottsdag på schemat. I de här vädret tyckte jag nästan lite synd om de som va tvugna att springa. Det va alldeles lagom att stå i solen och skriva upp resultat. Dock är chansen rätt stor att jag har bränt mig känner jag redan nu. 


En fotbollsplan där man inte får ha något bollspel på

Finns folk till allt


Alla lågstadielärare borde få en stor medalj. Jag har varit i en 1:a klass nu några dagar och jag har upptäckt att jag har inte de tålamodet som krävs. Inte ens i närheten av vad som krävs. Eleverna har ingen aning om omvärden över huvudtaget. Oftast är eleverna otroligt söta dock. Som idag berättade fröken att prinsessan skulle döpas. Då räckte några upp handen och frågade när de skulle få brev om det så föräldrarna fick reda på när de skulle åka. De fattade inte riktigt att vi inte va bjudna. Då frågade en mig om inte bara han och jag kunde åka upp och se på det. Jag sa självklart ja! (Vem bangar att åka upp till kungligt dop liksom?) Sen kom en annan fröken som ville se på dopet i klassrummet så det gjorde vi. Då tyckte eleven att det va bra för då slapp vi åka så långt. Haha man kan inte annat än älska de!


Syster åkte hem till Stockholm idag så jag bjuder på liter "bilbilder"




21/5 - 2012

God morgon! Det blir verkligen 1000 gånger lättare att gå upp på morgonen när solen skiner! Jag blir nästan pigg på morgonen då. Tyvärr har mamma på P1 på radion och då känner man genast hur tröttheten kommer över en igen... Nu har de dock åkt till jobbet men jag orkar inte gå och byta kanal än.


Klar!


Äntligen är helgens två dagars städning klar! Synd bara att jag valde att städa övervåningen och inte undervåningen där jag bor. Men då har jag något att göra denna veckan. ;) 


Mycket skulle ut och vädras

Förstöra känslan


Lillebror lyckades förstöra känslan rätt bra när vi va ute och gick här om dagen.
Jag såg massa ängar, solen sken och det va allmänt härligt. 

Jag: Åh va härligt att bara ligga på ängen och bara vara.
Lillebror: Med alla ormar? Kryp som gör så det kliar överallt. Grässtrån som sticker och ojämt underlag. Det låter inte så härligt tycker jag.


Ada, Beda, Cilla och Dilla


Katten valde varken garderoben eller högen med kläder utan min kartong med mina gamla skolsaker som jag har sparat från lågstadiet och uppåt. Ja jag säger ju alltid till mamma att slänga så jag får väl skylla mig själv. 
De blev iaf fyra stycken katter. Jag tyckte först att de skulle heta Ada, Beda, Cilla och Dilla. Men nu har lillebror fått mig att vilja ha Harry potternamn så nu heter de Weasley (vi har nämligen EN orange), Snape (den mest svarta), Serius och Belatrix. 


Kan ha något med rubriken att göra att hon inte valde garderoben^^


Här är alla katterna :)


Så liiiiiten :)

Udda val


Djurmänniska och Fanny är inget som passar så bra i samma mening. Ändå har våran katt bestämt sig för att lägga sina ungar i min garderob. Eller ja, hon håller på att bestämma om hon gillar garderoben eller min hög med kuddar och kläder bäst. Jag hoppas att hon väljer första valet... Hoppas hon löser allt själv för jag har tänkt gå och lägga mig. Hon kan ju alltid försöka väcka mig om det är något. Mycket generös deal måste jag erkänna!


19/5 - 2012


Jag gick upp vid 10 idag, då hade min syster redan gått till jobbet och min lillebror hade varit ute och sprungit, duschat och ätit frukost. Helt sjukt vad folk verkar hinna med mycket när de är morgonpigga! 
Idag har jag varit själv hemma så jag har ägnat dagen åt att städa. Som vanligt slutar jag alltid mitt i med städningen. Men jag måste fortsätta lite till sen för alla mattor och skohyllan och lite annat är fortfarande ute. Det är inte lätt att fullfölja saker hela vägen...





18/5 - 2012


Hej!
Jag funderar på att åka utomlands till hösten istället för att börja plugga. Så nu har jag börjat registrera mig på olika au pair sidor. Det är sällan jag genomför något som jag börjar med. Men det skrev ju mirakel dagligen säger dom!


17/5 - 2012


Hallå! Jag är sjukt förvirrad på veckodagarna denna veckan. Igår va jag övertygad om att det va fredag och idag är det lördag. Så när jag vaknade i morse gick jag upp och skulle lösa melodikrysset med familjen. Känner ni samma sak?

Idag ska vi grilla med syskonen och spela lite spel. Känns precis lagom. Jag har kommit in i en period där jag inte orkar något förutom att sova typ. Jag ska försöka få lite energi till att städa lite här hemma snart hoppas jag. :)


Åkte och hämtade syster igår vid tåget. Detta kortet togs när vi va i spelade tjuv och polis och syster va sämsta tjuven. ;)

15/5 - 2012


Idag trodde jag att jag började 8.00, för det brukar jag göra. Så jag rusade upp 7:22, men när jag fått på mig kläderna kom jag på att det är nog en annan tid idag. När jag hittat lappen med tiderna stod det 10:25 = sovmorgon! Finns det något skönare än att få gå tillbaka till sängen när man är riktigt trött? Tror nästan inte det.


...


Det är bara malmö som lyckas göra 3 av 4 mål i matchen utan att vinna...

14/5 - 2012


Idag är det ifk - malmö på schemat. Jag åker in till stan om någon timme för att möta upp pappa innan matchen. Igår när vi kollade på biljetter va det rätt många sålda så det är lite kul! Vi har bokat sittplatser, andra gånger jag gör det sedan jag började se på matcher. Första gången va min detbut match med Karin. 

Känns lite kallt att sitta i drygt 90 min i detta vädret. Men vad gör vi inte för vårat lag? Hjärtat blir varmt av en vinst, så Larsson ska vi bestämma att du gör två mål? Tack på förhand!


Helgen


Hej!

Igår va Em här sen åkte vi in till stan där vi såg på bio, Älska mig igen och sen gick och satte oss på ett kafé. Vi kunde inte riktigt bestämma om vi gillade filmen eller inte. Notebook är helt klart bättre! Jag trycker att jag och Em förtjänar en medalj i att överanalysera allt. ;)

I fredags firade vi Josefine som fyller 21 idag. Det va först middag hos henne och sen ut och slå klackarna i taket. Mycket trevlig kväll. Grattis tjejen!! :D


:)

11/5 - 2012


Idag känns som en effektiv dag! Först jobbar jag på skolan till ett. Klockan ett ska jag vara på ett möte och sen klockan två ska jag tillbaka till jobbet. Sen ska jag hinna handla innan jag åker in till stan. Detta fixar jag! :D
Ska försöka komma ihåg kamera till ikväll också.


För några veckor sedan va det sommar regn och regnbåge :D nu är det mest bara regn...

Enbart skills



Jag nickar miss tequila

Bilder


Det är flera gånger jag har tänkt göra ett blogg inlägg men aldrig gör det. Så nu tänkte jag lägga upp endel av de bilderna som jag har lyckats ta iaf.


Pilates bollen som är min nya kompis!


På cortegen va det en som va typ en meter längre än alla andra 


Jag finger målade med mina elever en dag


Min grymt snygga sol!


Mycket dålig bild. Men det är iaf en fågel som äter upp en halvdöd fågel. Jag och Malin gick förbi den när vi va ute på promenad


Jag tog ner nätverkskabeln för pappa har flyttat modemet så jag hade inget internet på rummet


Hittade ett solögonfodral som matchade sjukt br amed mitt nagellack

6/5 - 2012


God morgon!

Jag har försökt bli kompis med mammas pilates boll i en timme och det går inget vidare. Hade hoppats på att jag hade bra balans (även om jag aldrig innan upptäckt det) men det har jag verkligen inte! Har rullat runt på den lilla bollen utan att lyckas föra någon övning. Lillebror har kommit då och då bara för att skratta åt mig... Ja det är väl kul att man kan glädja någon? Jag tror jag får ha med pilates bollen över allt så kanske den vill bli min kompis!


4/5 - 2012


Idag har jag jobbat och nu ska jag packa för att åka till mina små kusiner. Jag ska passa de ikväll. Ska försöka sova på bussen så jag har massa energi hela kvällen! De är ju nästan vakna längre än mig så funderar på att ta ut de och springa så de somnar tidigt. Haha, nää då. Det blir nog fotboll och fredagsmys! :D


Andrea tog en bild på lillkusinen. Han och jag ska på simlektion idag!





3/5 - 2012


Telefonsamtal är verkligen inte min starka sida. Jag brukar inte svara när det ringer och jag avskyr att ringa. Vissa går det bra att ringa men det är ytterst få undantag. Men idag så har jag både svarat på min mobil en gång OCH ringt två samtal! Helt otroligt. Känner mig rätt stolt faktiskt.


Lyckad bild som jag skulle ta på mig och Alma ;)