Beroende


Inlägget "28/1 - 2012" med massa frågor, svarade jag att jag är beroende av det mesta och det stämmer verkligen! Jag kom precis hem från jobbet och ändå vill jag tillbaka. Är jag inte på jobbet pratar jag om jobbet.
I lördags gick jag och la mig och efter en timme började jag tänka på massa jobb idéer. Det slutade med att jag fick gå upp och skriva ner allt och somnade igen flera timmar senare. Direkt när jag vaknade bollade jag idéerna med pappa. Nu har jag jobbat över massa och det är bara måndag. Vad är det för fel på mig? Jag har en klass som jag jobbar MYCKET med, och all den energi som jag lägger ner vill jag få tillbaka på något sätt. Så idag när det har varit många sura elever blir jag som en femåring. Varför ska jag bara ge när de tar? De fattar inte hur mycket tid lärarna lägger ner på de och så klagar de bara och kastar skit tillbaka. Sen undrar de varför man är sur. 

Älskade elever, va glada för de lärare ni har. Alla kanske inte är roliga, men de vill alltid ert bästa. Sen måste ni acceptera att folk är olika och respektera de runt omkring er. Lärare har också känslor så bete er! 


Alla är olika och det är okej!

Latheten


Latheten inom mig har ännu en gång vunnit över mig. Jag har fått gjort några jobb saker idag och övningskört, annars har jag skjutit upp allt tills imorgon... Jag kommer behöva gå upp vid fem i morgon för att hinna allt innan skolan... Men det gör jag så gärna :D älskar verkligen att gå upp tidigt! (läs detta med MYCKET sarkasm)

Dags att ta bort gammalt nagellack innan jag somnar iaf, det hinner jag ALDRIG på morgonen.

Sov så gott!
Puss!



29/1 - 2012


Söndag! Jag förstår inte varför folk inte gillar söndagar. Man kan börja dagen på bästa sätt, med en långfrukost. Sen börjar jag fundera på vad som ska göras nästa veckan, kan jag göra något redan idag för att underlätta så jag slipper göra det i veckan? Jag brukar försöka städa rummet på söndagar också, för det tar mycket energi när jag inte har städat, då kan jag inte göra något annat. Idag har jag endel jobbsaker som ska fixas och sen avslutar jag helgen med träning. Super skön söndag! 

Nu ska jag hoppa ur onepiecen för att gå och handla, sedan ska jag påbörja städningen. 


Bodypump står på schemat idag :D


28/1 - 2012


En otroligt lång lista om mig själv

Du heter:
Fanny Kööhler
Smeknamn:
Fans eller Funny Bunny
Låt som när du är ledsen sörjer till?
Jag har ingen sån låt, borde man ha det?
Beroende av:
De mesta!
Vad tror folk om dig?
Hur ska jag veta det? Jag tror dom kan se mig som glad, utåtriktad, velig och bestämd. Nyfiken är jag rätt säker på att de flesta tror också.
Stämmer det?
Ja, de beror på vilket humör jag är på
Vad får du oftast komplimanger för?
Hår, ögon, läppar och fingrar
Hur imponerar man på dig?
Det finns flera sätt, men ha en hobby, egen vilja och mycket humor tror jag.
Brukar du skratta för dig själv?
Haha ja det händer nog rätt ofta
Vad står det i ditt senast inkomna SMS?:
"Absolut. Stadsbor vill bönder kan!"
Var bor du?
Lödöse
Trivs du där?
Nja
Har du haft sex idag:
Nej
Hur svarar du i mobilen:
"Jaa...HejdetärFanny"
Vem ringde du senast?:
Hampus
Vad sa den du senast pratade med i telefonen:
Ska jag komma och hämta dig?
Antal timmar sömn inatt:
Typ.. 10.
Sov du ensam:
Ja.
Brukar du komma i tid:
Njae.. inte direkt.
Hur känner du dig nu:
Helt okej
Vanligaste färg på dina kläder:
Hmm.. svart tror jag.
Vad tycker du om fötter:
Äkligt!
Vad saknar du:
Köttbullar och makaroner med ketchup, skidsemster och ett städat rum
Hade du en bra kväll igår:
Nja...
Favorit dryck på morgonen:
Te
När brukar du oftast gå och lägga dig:
22 - 01
Är du blyg?:
Haha, inte särskilt.
Sysslar du med någon idrott:
Nej sånt trams håller jag inte på med ;)
Tror du på kärlek vid första ögonkastet:
Jag tror på attraktion vid första ögonkastet.
Har du spytt offentligt:
Nej, thank god.
Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag:
Allt som jag inte kan göra som tjej.
Är du nöjd med ditt liv:
Ja
Är du bortskämd:
Nepp, inte alls.
Vad gör du i morgon:
Träna med Carina
Vad är det värsta du vet?:
Dammsuga, packa och svara i telefon
Har du bra vänner och äkta vänskap?:
Ja :)
Vad är det finaste du fått?:
Ett bra liv med otroliga möjligheter och massa kärlek från de runt omkring mig
En speciell dag du minns:
1/4 - 2010
Du samlar på:
Minnen
Vem ringer du när du är arg/ledsen:
Jag är inte typen som ringer. Jag pratar nog av mig till de som råkar vara i min närhet just då. Annars skriver jag till folk
När grät du senast:
Om man inte räknar till filmer va det i november senast
Vad skulle du göra om du vann en miljon:
Spara, slösa, skänka
Vill du gifta dig:
Ja
Vill du ha barn:
Ibland, isf 1-2
Är du musikalisk?:
Nej det kan jag inte påstå
Vad dricker du helst när du är törstig:
Vatten
Bor dina föräldrar tillsammans:
Ja
Har du någon gång gråtit dej till sömns:
Nej
Biter du på naglarna:
Nej, har aldrig gjort


25/1 - 2012


Nu ska det förberedas inför imorgon. Just nu färgar min älskade syster håret på mig, sen ska jag göra ordning lunchen, packa jobbväskan och träningsväskan så jag kan komma hem och ta det lugnt. Jag har läst massa artiklar de senaste om hur man ska minimera stress och hur viktigt det är. Det är inte så att jag har letat efter såna artiklar, utan de har bara råkat bli att jag har läst just de som handlar om stress. Det kan ju inte skada att testa, dessutom brukar jag alltid glömma något för det är så lite tid på morgonen. Kanske till och med kan sova längre när jag inte har så mycket att göra på morgonen. :D


Så här glad blir jag av sovmorgon :D (eller av att få i en båt i vattnet)




24/1 - 2012


Energi? Nepp, den är åter som bortblåst... Eller ja, inte helt jag orkar fortfarande lite. Carina kunde inte träna idag så jag avbokade också för jag vill inte gå själv. Men jag känner att jag behöver träna så ska försöka göra det hemma senare. Får se vad jag hiner ;) Brukar bli ett aktivt val att välja bort. Men ska försöka vara duktig!

Nu blir det iaf cs. :D Alldeles förlänge sedan jag spelade det. Skönt avbrott i vardagen, slipper tänka på något.


Gammal lan bild

KRam!

23/1 - 2012


ENERGI! Det har inte varit en kanon bra dag, ändå har jag gått runt och lett hela dagen och kan inte sluta. Kommer alrig sluta le. Inte ens det faktum att jag och pappa var tvugna att handdiska all disk efter middagen kunde ändra på mitt strålande humör! 

Hade tänkt träna idag men kryper ner i soffan sen med syster som kommer hem idag istället. Jag hoppas hon går med på att kolla på What's your number. Har ni sett den?


Glad dag med min lilla storasyster ;)

Kram!


22/1 - 2012


Hej!

Denna helgen började på bästa sätt med fika och shopping med finaste Em i stan. Älskar hur vi hoppar mellan olika samtalsämnen utan att tänka oss för! Helgen fortsatte med ett sh'bam pass på lördag förmiddag. Vilket var otroligt roligt! Har bokat mig nästa helg också. Direkt när jag kom hem åkte vi iväg till farbror och hans sambo som bjudit in oss till fika. Det visade sig att de skulle gifta sig. Så när alla satt sig ner så kom en som vigde dom där i deras vardagsrum. Mycket mysigt!

Idag har jag fått städat, sett på skidskytte och göra klart mitt shema. Det är så mycket lättare när man har ett schema framför sig tycker jag.

Fina Em! :D

Kram!

Prinsen av Egypten


I går kväll kollade jag på Prinsen av Egypten (filmen). Det känns som han där Moses hade lite svårt att bestämma sig om vad som var rätt och fel egentligen. Nu va jag väldigt trött när jag kollade så det kan ha snurrat till det hela, men jag tror inte det. I början så va han för slavarbete och tyckte att det va naturligt. Sen ändrade han sig när han fick reda på att han va en av de. Han tyckte att det som hans "Pappa" (faraon) gjort när han dödade massa hebréer var fel (vilket jag hänger med på, det är ju okej att byta åsikt).  MEN, sen plågar han de som inte är slavar. Inte bara Ramses som egentligen är den som han har problem med. De andra har ju inte gjort något. Moses bestämmer sig alltså för att straffa ALLA de andra, sen dödar han de "först födda" och sist i filmen dödar han ju alla soldater också.

Är det helt plötsligt okej att döda när han gör det? Först klarade han ju inte av när han dödat EN person utan var tvungen att försvinna. Men sen är det okej att utrota ett helt folk (de som inte är slavar)? Det hade nästan varit som att någon skriver en nutida bibel och att Hitler varit en del och att det han gjorde va okej. 

Har jag tolkat allt fel eller hur är det egentligen?



//En förvirrad Fanny

17/1 - 2012


God morgon!

Oj vad jag somnade gott igår! Jag kommer klara allt idag! (Känns det som just nu iaf) Jag blir ofta pigg när jag går upp till köket, men sen när jag äter blir jag jättetrött igen. Särskillt när man kommer till personalrummet där det är nedsläckt (ofta det inte stavas neRsläckt?) och tända ljus så blir man allt annat än piggare. Men idag kommer jag vara pigg hela dagen! Nu måste jag skynda mig så jag hinner med bussen senare!


Grattis på födelsedagen! :D

Puss och kram!

16/1 - 2012


Hej!

Efter att inte sovit så många timmar under natten hoppades jag på en lugn arbetsdag, men det hade tydligen inte mina elever tänkt. Fördelen med mitt jobb är att dagarna ALDRIG ser lika dana ut. Jag vet aldrig hur dagen kommer bli på morgonen. Idag har varit en händelserik dag, jag hoppas att mina små elever kan komma till skolan i morgon igen.

Nu ska jag samla energi med hjälp av negerbollar (ja, det heter så) och Prinsen av Egypten. Efter de hoppas jag att jag orkar träna (!). Det hoppas även min bror som vill låna min datorn.


Min tillfälliga arbetsplats

Kram!

15/1 - 2012


Hej!

Denna helgen har varit mycket trevlig med gäster varje dag! Den avslutas på bästa sett med ett bodypump pass med Camilla och Carina senare ikväll. Kan man känna att man varit nyttig hela veckan. ;)

Jobbet går upp och ner men det känns som det blir nya framsteg hela tiden, vilket är skönt. Hade inte orkat om det gick åt andra hållet. Jag jobbar på samma skola som lillebror går på så när vi syns i lektionen kan jag antingen komma med ett leende och säga att det här är så roligt och det går så bra! Sen nästa timme kan jag komma med en stel min och förklara att det inte är kul någonstans. Kan ju undra vad hans kompisar tycker om hans speciella syster. Men det är skönt att få ut känslorna med en gång!


Detta har jag ch min bror sysslat med, ibland går det inte så bra...


Ibland går det dock bättre :)

Kram!

Familjen


Hej!

Jag känner att det blir mycket prat om familjen här, men det har blivit så under jullovet. Saker har hänt i familjen som har tagit mycket energi så då har jag valt att inte umgås så mycket med kompisar. Dessutom tar jobbet mycket energi nu, det blir nog snart bättre. Idag har Sofie lyckats få med mig på ett pass på sportlife, vilket jag känner att jag behöver! Jag blir lätt alldeles för lat för mitt eget bästa och idag måste jag ta ut mig ordentligt så jag får rensat huvudet.

Detta är även sista dagen som syster är hemma. Hon har varit hemma under jul och jobbat, men nu ska hon tillbaka till Stockholm igen. Vi har inte hunnit hitta på något själva någon gång under tiden hon har varit hemma. Jag får försöka komma upp någon lång helg istället.


Alla syskonen

Kram!


10/1 - 2012


Vad är det för dag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Oscars och Morfars födelsedag. Hurra, hurra hurra! Idag fyller min älskade broder 25! :D 

Idag var det första dagen på mitt nya vick och det kändes som det gick bra. Jag är taggad för dessa veckor och hoppas det kommer bli jättebra! Det känns lite läskigt när man går från tryggheten, men det är nog nyttigt för mig att testa nya saker. Eftersom jag inte har ställt om dygnet utan började med det idag var jag sjukt trött när jag kom hem. Så jag skulle bara vila lite, men 2 timmar senare vaknade jag och fick skynda till gymmet där det blev bodypump idag. Nu känns det tyvärr som jag aldrig kommer somna, men ska försöka sova innan tolv idag iaf.


Ena födelsedagsbarnet!

Kram!


Gårdagen


Igår var majoriteten av familjen på Göteborgs operan och såg på West side story. Det va en bra uppsättning, men inte jättebra. Efter första akten va jag lite besviken men den sista akten var mycket bättre! Vi fick biljetterna av mormor i julklapp. Det är så fint inne på operan! Och när jag satt där i publiken önskar jag att jag va där oftare. Det kanske blir mitt nyårs löfte? 

Våran bil är inne på lagning (efter att jag och pappa blev påkörda) så vi fick bil av min brors sambo. Den är väldigt liten så det blev väldigt trånkt. Men det är väl trevligt. 

Nu ska jag göra i ordning mig så jag kommer upp i tid imorgon!


Mycket folk!


Vi + syster skulle in i den lilla bilen.


Det blev trångt ;)

Sov så gott <3

9/1 - 2012


Hej!

Äntligen kommer snön! som jag har längtat. Hoppas bara den ligger länge nu. 

Idag är sista dagen på jullovet. Jag har inte fått gjort nått detta lovet, eller jo vänt på dygnet. Efter att ha blivit väckt vid tolv tiden ska jag nu gå upp klockan 6. Lycka till med det Fanny! Menmen, det brukar lösa sig efter första veckan. Dessutom har jag nytt jobb i morgon. Mycket spännande! Jag ska vara lärarassistent i en klass i sjuan på en annan skola än den jag brukar vikariera på. Nu kommer jag sakna alla mina älskade elever på Tingberg, men jag kommer nog tillbaka efter en måndag. 

Nu ska jag sätta mig och plugga teori...


Jag vill åka skidor nu. NU!

Kram!

Heja Sverige!



Hellner och Kalla va ju helt otroligt bra! Nu har båda varsin tredje plats totalt i touren. Hoppas de får bra skidor i morgon också så de kan visa hur bra de verkligen är! Det har varit lite stolpe ut för Sverige under hela tour de ski, specielt vallarna. Men nu hoppas jag att det vänder och att inte dagens lopp var en engångs händelse. 

Jag hoppas fortfarande på Northug, fast det är långt till Colonia nu, så han vinner nog. Men på dam sidorna är det mer spännande. Vem hejar ni på där? Jag vill att Björgen vinner. Hon har verkligen förtjänat det så bra som hon har åkt under hela säsongen.


Hoppas på en norska dag i morgon!

7/12 - 2012


God mogon!

Det blev en lång sovmorgon idag. När jag sover så här länge vaknar jag aldrig riktigt till fören vid nio tiden på kvällen. Men men, det är skönt att inte behöva skynda upp. Nu ska jag försöka hinna göra frukost innan Tour de ski börjar! Såg ni förra tävlingen i förrgår? Jag missade den och självklart går de bra för svenskarna då! Idag är det klassisk stil så det kommer väl inte gå jättebra, men det är kul att kolla på. Jag hoppas att Northug ska vinna hela touren! Det ser dock lite mörk ut för hans del nu, men det är det som är så häftigt med honom att han helt plötsligt kan ta in massa!


msn tiden


Hahah. Jag skulle leta efter ett gammalt mail i min hotmail och då såg jag detta test som en kompis skickade till mig i högstadiet och kunde inte låta bli att skratta. Detta testet skulle en kompis fylla i saker om mig. 

1. Mitt namn: Fanny Kööhler

2. Var möttes vi första gången? På en assembly i fyran :]

3. Vad tror du mitt andranamn är? Ingen aning :P 

4. Hur länge har du känt mig? Sen i fyran nån gång

5. Hur väl känner du mig? Jag vet inte riktigt. Vad har du för hemligheter för mig, Fanny? :P

6. Röker jag? Nej, det hoppas jag inte :P

7. Tror jag på gud? Inte senast jag frågade:P

8. När du såg mig, vad var ditt första intryck? Att du såg snäll ut tror jag. Jag kommer ihåg att du satt på knä på golvet :]

9. Min ålder? 15 år eller 5811 dagar eller 139483 timmar eller 8369006 minuter. (Nej, jag räknade inte ut det själv :P)

10. Födelsedag? 16 Augusti

11. Hårfärg? Mörkblond

12. Ögonfärg? Blå, tror jag?

13. Har jag några syskon? Ja. Viktor, Oskar (eller hur dom stavar sina namn.), Andrea och Mauritz.

14. Nämn en av mina dåliga sidor. Inge vidare på att hålla hemligheter :P

15. Vad är en av mina favoritsysselsättningar? Rädda världen :D

16. Vilken sorts musik lyssnar jag helst på? Lugna favoriter

17. Vad är min bästa sida? Alltid glad :D (Nästan i alla fall. När du blir arg är du inte att leka med ;)

18. Är jag blyg eller framåt? Framåt

19. Skulle du kalla mig rolig? Ja

20. Är jag en rebell, eller följer jag alla regler? Lite både och

21. Några speciella talanger? Teater :)

22. Vilken är min favoritfärg? Ingen aning. Gissar på blå :P

23. Vilket är ditt bästa minne med mig? Jag vet inte. Av någon anledning kommer jag att tänka på Liseberg, när vi skrattade åt den där killen på Hammerfallkonserten. Det var roligt :D

24. När kommer vi ses nästa gång tror du? Ingen aning. Men vi får ses någon gång. Du kanske kan följa med mig till stallet nån gång?

En dag som va ovanligt impulsiv för att vara oss ;) Saknar dig massa M <3

Kram!

 


Motivation


Jag och Cm skaffade gymkort i slutet av November. Vi va riktigt aktiva i början men under julen har vi haft uppehåll flera veckor. Nu hade vi bokat tid idag och hade det inte varit för Cr (som vi också tränar med) hade peppat mig hade jag aldrig gått. Hur kan det vara så svårt att hålla igång? Jag vill ju träna, och det är ju inte en jätte uppoffring. Men nu har vi bestämt att vi ska bli ordentliga igen! Hoppas det håller längre än 2 veckor. ;)


Min underbara Cm som gör så många saker mycket lättare för mig!

//En motiverad Fanny

Klippning och håltagning


Jag började dagen med att gå till frisören med systra min. Vi har haft samma frisör sedan vi va små och hon är så bra! Jag har testat en annan och mitt hår blev helt förstört så nu vågar jag inte någon annan klippa mig än Marina på Rubb & Stubb i Lödöse. Båda syster och jag fick klippt mycket av håret och färgade ögonbryn så nu är vi berädda för det nya året!

C har tagit hål i örat idag också! Vet inte hur jag ska förklara vart, men högt upp i örat om ni förstår vad jag menar. Jag kan fixa en bild någon dag. Men grejen är att jag vill också ha ett hål det och har velat det i 100 år! Men eftersom jag aldrig får något gjort, har jag inte tagit hål där heller. Imorgon ska jag börja med att boka tid! Fast jag har så låg smärttröskel så jag vet inte om jag klarar av det, men det är väl bara att avboka då?


//En Fanny som ska ta tag i saker

2/1 - 2012

Hej!
Här i Nettebo har vi middag med vänner till familjen. God mat, dricka och trevliga samtalsämnen har präglat denna kväll. Vilket inte är helt fel nu när jag börjar få tillbaka energin. Efter en kopp te ska jag orka ner på rummet sådda ni få se vad jag har gjort idag.

1/1 - 2012 - Nyårsdagen


Hej!

Hade ni en bra kväll igår? Själv va jag sjuk så jag låg hemma och sov med pappa och syster. Alla tre lyckades va vakna vid tolvslaget så vi gick ut med grannarna och skålade in det nya året. Sen avslutade jag med att smuggla in min lillebror genom fönstret, tur att jag bor i källaren. 

Idag ska jag inte göra något utan bara bli frisk! Hade tänkt gå ut och gå men detta vädret blir man inte så taggad av. Dessutom skulle jag se tour de ski, men missade herrarnas. Det är inte lätt det där med hålla koll på tiderna.

Kram!