29/2 - 2012


I'm alive!

Det är 1000 saker i skolan så jag hinner inte ha ett liv. Känns som jag lika gärna kan sova i skolan så jag hinner få gjort allt jag vill göra... Men nu ska det ordnas upp och jag ska distansiera mig till jobbet. Ja vi får ju se hur det går... Jag gillar ju dessa små elever som göra mina dagar! 


Detta har jag sysslat med, FYSIK! och rättning...


Och nästa vecka ska vi ha Aroseniusdag! Gissa vilket tema det blev och vem som bestämde detta! ;)



20/2 - 2012


Jag är nu matte- novikarie och eftersom niorna har nationella prov snart så ska vi repetera massa. Så hade tänkt att jag skulle sammanfatta två kapitel så jag verkligen kan allt när de frågar. Men det går så där med det... Först började jag skriva lite när jag kom hem. Men sen när jag skulle ner på rummet och startade datorn så började det gå ut för. Först va jag tvungen att städa på skrivbordet för det kan inte ligga saker i närheten när jag ska koncentrera mig. Sen kommer jag på att jag ska nog göra lite körkortsteori för det är ju viktigt (jo okej det kanske det är men inte just nu). Sen tänkte jag börja, men då kom jag på att jag ska nog sitta i sängen och skriva för det blir bättre... Men då måste jag städa hela rummet för annars stör jag mig på allt som ligger fel. Så nu är jag snart klar med städningen men då kommer jag på att jag ska göra ett blogginlägg... Ja min hjärna är inte alltid logisk. 


Min blivande bästa kompis!

Nu ska jag back to work!

19/2 - 2012


Nu är mitt lov slut igen... Idag har jag jobbat med en kollega som jag är glad att det bara finns en av. ;) Vi fixade så vi har chansen att vinna en miljon nästa vecka, men den chansen är typ 0,1. Men det är ju mer än 0 iaf. 

Igår hade jag en mysig dag med min vackra Em. Vi åt middag på ett trevligt ställe där jag åt alldeles för mycket så jag orkade inget popcorn på bion sen. Men det lyckades bli bio utan popcorn, nämligen Safe house. Och ja den va... bra? Jag hängde med stundtals i filmen. Det är lite svårt att hålla ordning på vilka som är onda och inte. Men det va två svenska skådisar med vilket jag inte alls va berädd på. Sjukt kul! Blev nästan lite stolt när man såg de.


Första bilden jag har lyckats ta som är tillägnad bloggen.


Denna bild är tagen från Em's blogg: http://mlialfredsson.blogg.se :)



17/2 - 2012


Lov! Det känns som det va år sedan jag hade flera dagar där inget är in planerat. Så när jag kom hem i onsdags från jobbet började jag fundera på va gör man när man är ledig? Det är så skönt att känna den här ledighets-känslan. Jag har verkligen släppt de flesta tankarna på skolan och igår va jag hos min älskade Malin.

Det va jättelänge sen jag träffade henne och när vi träffades kände jag hur mycket jag har saknat henne! Från att ha träffat henne nästan varje dag i åtta år känns det tomt att vi under de senaste åren inte har tid för varandra lika mycket. Men det ska jag ändra på från och med nu! ;)


Back in the days!




12/2 - 2012


God kväll!

Ännu en vecka har passerat och jag har jobbat varje dag. Så nu har jag förtjänat ett lov tycker jag. Vilket jag kommer få, ska endast jobba två dagar nästa vecka. 

Idag har varit en skitdag och som pricket över i:et glömde jag bort knapplås koden till mobilen. Så nu är den återställd och jag ska fråga bror om han kan hjälpa mig göra en säkerhetskopia på datorn så slipper allt försvinna igen... 

Nu ska jag fortsätta kolla på The Bachelor. (helt meningslös serie, men det är en måste serie att kolla på!)

Sov så gott 
Puss!

11/2 - 2012


Hej!

Nu är det helg igen och gissa vad jag gör... Jobbar. Japp, det räcker inte att jobba fem dagar i veckan för mig utan jag jobbar även helgen. Fast det är inte så farligt som det låter. Jag jobbar med en trevlig kollega och får träffa trevliga besökare!

Nästa vecka är det lov (!). Jag ska försöka hinna besöka mina kusiner som jag inte träffat på länge, kanske några körlektioner också men även några jobbdagar är inplanerade.  Ett spontan besök i Stockholm hade varit trevligt, men det får nog bli när det är lite varmare.

Back to work!



8/2 - 2012


Idag är sista dagen innan mitt busskort går ut vilket jag ska försöka komma ihåg att fylla på imorgon. Det är inte så viktigt för er, men det va det jag tänkte på när jag skrev datumet. ;)

Idag är en sån där kul dag. Lång dag i skolan med sura elever vilket resulterar i att jag blir sur och får huvudvärk. Sen när jag kommer hem hann jag bara byta väska innan jag gick iväg till mitt andra jobb. Det är nämligen ett föredrag om hälsa och träning på Lödöse Museum. Så jag ska försöka bli klar med alla sysslor innan så jag kan smyga upp och lyssna. Jag behöver någon som peppar. :D 

Alltid när det blir mycket med jobbet och sånt orkar jag inte träna och det är där det hade varit bra och ha en pt. Men det ligger inte riktigt i min budget. Jag får väl fixa någon självdiciplin istället, det är ju iaf gratis. ;)
 

Maktlösheten...


Jag skulle så gärna vilja skriva ner allt som jag tänker och känner så ni kan försöka förstå mig. Men då skulle jag bryta mot 1000 regler och inte få jobba mer inom skolvärlden. Jag ska försöka förklara lite ändå.

Varje dag möter jag massa elever som jag pratar med och blir helt förstörd av att höra deras olika historier. Jag vill krama om de riktigt hårt och hålla kvar de där. De ska inte behöva uppleva såna hemska saker, de är så små! När jag kommer hem från jobbet gör mitt huvud ont efter alla tankar och idéer jag vill göra. Jag somnar tidigt varje kväll av utmattning för jag kommer aldrig fram till något slut på tankarna. Det finns inte en chans att jag kan hjälpa alla. Folk säger att jag ska focusera på någon, men hur ska man välja? 

Det är inte rättvist! Varför ska de få sota för att det är andra som har satt de i den positionen? Vad för hemskt har man utsatts för när man inte ens vill hem, utan hellre är ute i -20 grader? Sen när blev det ovanligt att sina föräldrar bor tillsammans? Är det meningen att folk ska ha tre lossaspappor? Jag vill ha svar! Jag vill ha det rättvist! Jag vill inte få en klump i magen när jag tänker på dessa som vill så väl men det som det blir så fel för.

Även om jag inte kan göra allt för alla så kan jag göra lite för någon. Jag vill att ni som tvekar ska veta att det finns folk som bryr sig om er, ni är inte själva!


Hitta de som ni kan lita på och vill er väl

Älskar er mina fina! <3

5/2 - 12


God kväll!

Mycket har hänt sen senast jag tittade in här. Mycket jag inte kommer ihåg och mycket som inte får skrivas ner åt allmänheten. Men som vanligt har de mesta kretsat runt jobbet och mina underbara elever. Japp, underbara! Efter måndagen så vände det! Majoriteten är söta och jag har träffat massa nya roliga elever som gillar att prata! Vi hade friluftsdag i torsdags och jag hade verkligen sett fram emot den. Tänkte att det skulle bli skönt att vara med eleverna utanför skolan. Ja det va skoj de första 7 km sen hade jag skavsår och eleverna klagade och då blev jag på dåligt humör och började glaga massa. Så det slutade med att en elev bar min väska och en annan sa att vi kanske borde bära mig. De är så söta!

Sen i fredags så hade jag och Camilla bugglektion med mina elever på deras idrott, sjukt skoj! De lärde sig jättefort och va jätteduktiga! Så stolt man kan vara. :) 

Nu ska jag kolla på ett avsnitt Chuck och sen sova :) 
Sov så gott!